10 tips om nu wèl te sparen!

Nu bij veel mensen het vakantiegeld gestort is maar vakantieplannen veelal in de ijskast staan, is dit misschien wel het perfecte moment om eens serieus na te gaan denken over sparen. Of het nu voor een nieuwe auto is of voor een appeltje voor de dorst. Sparen geeft u een goed gevoel. Met onderstaande 10 tips wordt sparen wel succesvol!

 1. Bepaal uw doel
  Waar wilt u voor sparen? Maak dit zo concreet mogelijk. Hoe ziet het eruit, welke kleur vindt u het mooist, hoeveel geld heeft u er voor nodig? Hoe concreter en duidelijker uw doel, hoe meer het voor u gaat leven en hoe makkelijker u het sparen volhoudt.
 2. Foto in uw portemonnee
  Komt u snel in de verleiding? Stop dan een plaatje, foto of andere reminder in uw portemonnee bij uw bankpas. Wedden dat u nog een keer nadenkt voor u afrekent?
 3. Kies een spaarrekening die bij uw doel past
  Spaart u voor later om of uw hypotheek mee af te lossen? Afhankelijk van het doel kunt u voor een bijpassende spaarvorm van RegioBank kiezen. Kunt u het geld bijvoorbeeld langer laten staan, dan is de kans groot dat een daarvoor bedoelde spaarvorm ook meer rente oplevert.
 4. Weet waar uw geld blijft
  Bekijk uw bankrekening eens kritisch, bijvoorbeeld in uw online bankieren app, en kijk waar u uw geld aan uitgeeft. Een huishoudboekje of Excel bestand kan ook veel inzicht geven. Vaak is er na kritisch onderzoek meer ruimte om te sparen dan u vooraf had gedacht.
 5. Zet direct uw spaarbedrag apart
  Zorg voor een automatische overboeking van uw spaarbedrag zodra uw salaris binnen is. Zo komt u niet in de verleiding om toch nog even dat extraatje te kopen. Dit kunt u overigens ook eenvoudig en snel in uw online bankieren app regelen.
 6. Maak bij verschillende doelen ook verschillende spaarpotten aan
  Nog zo’n online handigheidje. In de mobiel bankieren app kunt u bij uw spaarrekening verschillende digitale spaarpotten aanmaken. Hiermee ziet u precies hoeveel u gespaard heeft, en hoe dicht u bij uw doel bent.
 7. Bespreek je voortgang
  Deel uw spaardoelen met vrienden, huis- of gezinsgenoten. Hiermee maakt u mensen deelgenoot van uw plannen en zult u ze minder snel laten varen. Bespreek ook regelmatig uw vorderingen. Hiermee houdt u focus op uw spaardoel!
 8. Maak sparen leuk
  Het klinkt misschien gek, maar gun uzelf ook af en toe een leuke beloning als het sparen lukt. Hier hoeft geen groot bedrag mee gemoeid te zijn. Een lekkere kop koffie kan ook een beloning zijn.
 9. Heb oog voor uw vorderingen
  Niets motiveert zo goed als vorderingen bijhouden. Maak een overzicht, een Excel sheet of houd uw voreringen op een andere manier bij. Wat dacht u van een mooie pagina in uw bullet journal? Heeft u een bijzondere en creatieve manier om je vorderingen bij te houden? We horen het graag!
 10. De regel van 7
  Bent u van plan om iets te kopen? Bedenk of het echt dringend noodzakelijk is. Zo niet, hanteer dan de regel van 7 en stel je aankoop 7 dagen uit. Wilt u na die 7 dagen nog steeds die aankoop doen? U zult zien dat u er meestal niet eens meer aan denkt. Snel gespaard!

Wilt u advies over welke spaarvorm het beste past bij uw spaardoel? Loop gerust eens bij ons binnen of maak hier een afspraak met één van onze adviseurs. Bent u zo enthousiast geworden dat u het liever direct regelt? Open dan hier een spaarrekening.

 

 

Was deze informatie nuttig?

Klik op de duimpjes! Hoe meer, hoe nuttiger je het vond!

-

omdat je onze informatie nuttig vond...

Volg ons voor meer op social media!

We vinden het vervelend dat je de informatie niet nuttig vond!

Help ons de informatie te verbeteren!

Vertel ons hieronder hoe we het kunnen verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *