9 Vakantietips

Wij van S-Fin & Myburgh RegioBank houden van vakantie en vinden het altijd leuk als onze klanten ook gaan genieten van een welverdiende vakantie. Natuurlijk hopen wij altijd dat er niets gebeurd, geen hagelbuien of inbraken. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren is het belangrijk dat u weet wat u moet doen, wie u moet bellen en wat u bij u moet hebben. Jaren ervaring, zowel zakelijk als privé, zorgt ervoor dat wij u goed advies kunnen geven. Hier zijn daarom onze 8 tips voor een fijne vakantie. 

Tip 1 – laat spullen niet onbewaakt of zichtbaar achter

Helaas zien wij het nog wel eens; iemand gaat even de zee of het zwembad in, en bij terugkomst is de mobiel weg! Laat spullen nooit onbeheert achter, ook niet onder een strandlaken waarvan u denkt dat niemand heeft gezien dat u het daar heeft gelegd, want de schade is niet gedekt. Ook zijn er vaak voorwaarden waar de spullen mogen liggen. Bijvoorbeeld niet in het dashboardkastje, maar wel in de kofferbak. Uiteraard raden wij aan om uw waardevolle spullen altijd zo min mogelijk zichtbaar te bewaren zo verkleint u de kans dat iemand de moeite doet om het te stelen.

Tip 2 – doe direct aangifte

U staat op het punt om te vertrekken en komt er opeens achter dat u met minder spullen terug gaat dan u heen ging. Rij dan niet eerst naar huis omdat u het fijner vindt om in alle rust vanuit huis aangifte te doen. Aangifte moet worden gedaan waar de schade is geleden. Indien dit niet is gedaan moet dit vaak alsnog gebeuren hierdoor moeten er of meer kosten worden gemaakt om de aangifte alsnog op de plek van onheil te doen, of het kost veel tijd om de bureaucratische molen te doorlopen. Bel dus gelijk indien u merkt dat u iets schade hebt geleden.

Tip 3 – groene kaart benodigd?

Als u met de caravan op vakantie gaat controleer dan of u een groene kaart mee moet nemen. Veel landen is dit namelijk nodig. Let op: de groene kaart is dan niet van de caravan, maar van het trekkende voortuig dus de auto of bus. Heeft u de caravan bij ons verzekerd, maar gaat u op vakantie met uw lease auto? Vraag dan tijdig de groene kaart op bij uw lease maatschappij. Gaat u naar Duitsland, Spanje of Polen op vakantie met een caravan die zwaarder is dan 750 kilo? Dan heeft u een tweede groene kaart nodig voor de caravan. In de meeste Europese landen is dit echter geen vereiste. Twijfelt u welke groene kaart u benodigd heeft en waar u deze kunt opvragen, neem dan contact op.

Tip 4 – telefoonnummer verzekeringshulpdienst

Ken het nummer van de verzekeringshulpdienst. Dit nummer is te vinden op uw verzekeringspas of polis. Uw portomonee en telefoon zijn geliefde items voor een diefstal. Het is vervelend als u ons of verzekeringshulpdienst wil bellen en dit niet kan omdat u geen telefoon meer heeft en het nummer niet bij de hand hebt. Wij adviseren u om belangrijke nummers zoals van ons, de verzekeringshulpdienst en familieleden te noteren en deze op een veilige plek te bewaren. Als u dan toch aan het schrijven bent, schrijf dan gelijk uw polisnummers over. Het polisnummer en verzekeringsmaatschappij zorgt ervoor dat u snel geholpen kunt worden.

Tip 5 – laat u terugreis regelen door de verzekeringshulpdienst

Soms is het nodig dat u tijdens uw vakantie direct terug naar huis gaat. Als de verzekeringshulpdienst uw reis terug regelt is dit vaak direct gedekt. Indien u dit zelf doet moet u het voorschieten en daarna is het vaak lastig om te verhalen op de maatschappij. Neem altijd direct contact op met de verzekeringshulpdienst, deze helpen u graag verder ongeacht het tijdstip.

Tip 6 – medische kosten meeverzekerd

Wij adviseren het al onze klanten en als u via ons verzekerd bent op vakantie is de kans groot dat u inderdaad verzekerd bent voor medische kosten. Toch kunnen we het niet sterk genoeg benadrukken: verzeker altijd de medische kosten mee. Deze kosten kunnen namelijk flink oplopen. In een land waar u de taal niet goed spreekt en niet bekent bent is het niet fijn als de kosten oplopen terwijl u niet weg kunt door omstandigheden. Wij helpen u daarom graag voordat u op vakantie gaat.

Tip 7 – doorlopend of kortlopende verzekering, met of zonder annuleringsverzekering

Eerder hebben wij u al alert gemaakt op de vraag of u wilt kiezen voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering kan voordelig zijn, maar als u vaker op vakantie gaat kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Ook de keuze voor een annuleringsverzekering is afhankelijk van de kosten en situatie van uw reis. Mocht u meer willen weten over de afwegingen kunt u dit hier verder lezen. Natuurlijk kunt u ook contact op nemen en dan helpen wij u heel graag!

Tip 8 – leeg de spaarpotten

Veel mensen hebben een pot waar al het kleingeld in wordt gegooid. Daarnaast wordt er door kinderen netjes gespaard in spaarpotten. Hierdoor heeft u wellicht meer geld in huis dan u zich bewust van bent. Inbrekers kunnen een flink slaatje slaan. Voor tips om inbraak tijdens vakantie tegen te gaan lees hier het artikel “De beste inbraakpreventie tips voor tijdens de vakantie”.

Tip 9 – geniet met volle teugen

Vakantie is belangrijk. Tijd voor uzelf, tijd voor uw familie en/of vrienden en lekker even wat rust. Al weten we allemaal weten dat ook de vakantie zwaar kan zijn wensen wij u toch veel plezier en rust toe!

Wilt u weten hoe u uw huis beschermt tijdens uw vakantie? Hou dan onze website en Facebook in de gaten! Heeft u verder nog vragen? Bel ons gerust en nogmaals: noteer ons nummer om op te bergen op een veilige plek. 

Geen reactie's

Geef een reactie