Autovakantie? Ontdek hier de buitenlandse verkeersregels die jij niet kent!

Veel mensen gaan deze zomer met de auto op vakantie. En natuurlijk zorg je ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Je controleert je auto, zorgt voor de juiste (reis)verzekeringen en controleert waarschijnlijk de coronamaatregelen van je bestemming. Maar denk je ook aan de verkeersregels?

Naast andere verkeersregels vanwege corona, bestaat er soms ook verwarring over de ‘reguliere’ verkeersregels in populaire vakantielanden.
Even een paar regels, waarvan jij waarschijnlijk het bestaan niet wist, op een rijtje:

België
Naast een verbandtrommel en een veiligheidshesje is het ook verplicht om een brandblusser in je auto te hebben.

Duitsland
Alle flitspaalsignaleringen op je navigatiesysteem, je smartphone en bijvoorbeeld je tablet zijn verboden. Het gebruik van een dashboardcamera is niet verboden maar wordt wel ten zeerste afgeraden.

Frankrijk
Als brildragende bestuurder ben je verplicht om een reservebril bij je te hebben. En ook een ongebruikte alcoholtester behoort bij de standaarduitrusting van je auto. Met slippers autorijden is verboden en dat geldt ook voor alle flitspaalsignaleringen op je navigatiesysteem, je smartphone en bijvoorbeeld je tablet.

Spanje
Hang niet met je arm uit het raam, eet niet achter het stuur en hevig discussiëren kan ook beboet worden. Dat zelfde geldt voor kussen! Bijrijders opgelet! Je mag niet met je voeten op het dashboard zitten. Verder is het verboden om met slippers auto te rijden.

Portugal
Ook in dit land moet je als brildrager verplicht om een reservebril bij je te hebben. En let op! Portugal is het enige europese land waar het verboden is om een fietsendrager op je trekhaak te plaatsen. Dat mag alleen op het dak. Ook een dashboardcamera is verboden.

De opsomming van hierboven is niet volledig. Een mooi overzicht vind je hier:

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Check ook je auto-, en (doorlopende) reisverzekering voor je op reis gaat. Neem gerust contact met ons op of loop even binnen!

bron: https://www.beslist.nl/info/verkeersregels_infographic.html
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.

Was deze informatie nuttig?

Klik op de duimpjes! Hoe meer, hoe nuttiger je het vond!

-

omdat je onze informatie nuttig vond...

Volg ons voor meer op social media!

We vinden het vervelend dat je de informatie niet nuttig vond!

Help ons de informatie te verbeteren!

Vertel ons hieronder hoe we het kunnen verbeteren.