Aangifte inkomstenbelasting 2018

Woont u in Nederland, dan wordt er inkomstenbelasting ingehouden op uw loon of uitkering. Daarnaast moeten de meeste mensen belastingaangifte doen. Hoe werkt dat, en waar kunt u op letten om dit zo gunstig mogelijk aan te pakken? 

Hoe werkt het? 

Elke maand betaalt u loonheffing en sociale premies over uw loon, uitkering of pensioen. Het jaar daarop doet u aangifte over het afgelopen jaar. Zo kan de Belastingdienst nagaan of het bedrag klopt dat u aan loonheffing en premies betaald heeft. Daarna wordt dit verrekend en krijgt u geld terug of moet u bijbetalen.

Aangifte doen niet verplicht? Toch doen kan voordelig zijn

Veel mensen krijgen een aangiftebrief van de Belastingdienst en een melding in hun berichtenbox op mijnoverheid.nl. Krijgt u die niet? Dan kan het alsnog interessant zijn om aangifte te doen, omdat u soms geld terug kunt krijgen. Dit geldt vooral voor ouderen en chronisch zieken.

 369 

kan de boete zijn als u te laat aangifte doet

Gegevens verzamelen

Voor een goede aangifte heeft u veel gegevens nodig, van uzelf en wellicht ook van uw partner. Documenten komen verspreid binnen. Op papier, maar steeds vaker ook digitaal: in uw mailbox of in mijn-omgevingen. Besteed daarom aandacht aan uw (digitale) administratie. Begin op tijd om de documenten te verzamelen en te ordenen, en zorg dat u alle inloggegevens paraat heeft. Dat helpt om, als u voor uw aangifte gaat zitten, de juiste gegevens gemakkelijk te vinden. 

Klik hier voor onze checklist

Hulp bij uw aangifte

Belastingaangifte lastig, geen tijd of gewoon geen zin? Wij kunnen dit voor u uitvoeren. Voor € 55 per aangifte* weet u zeker dat uw belastingaangifte goed gebeurd. Onze adviseurs weten namelijk precies waar u recht op hebt en hoe u het voordeligst uitkomt. Wij kunnen u helpen bij uw belastingaangifte. Wilt u graag dat wij de aangifte voor u uitvoeren? Lever uw stukken bij ons in. Dit kunt u op verschillende manieren doen:

-Stuur een e-mail naar info@sfin-myburgh.nl

-Bel voor een afspraak naar 0316 – 342 433

-Kom langs op Kampsingel 5a te Zevenaar, wij zijn elke vrijdag geopend tot 20:00!

 

*Tarief kan afwijken i.v.m. een afgesloten abonnement of andere reden. Vraag uw adviseur.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie