Cyber verzekering steeds meer afgesloten

Nederlandse organisaties sloten in 2018 massaal een cyberverzekering af. Risico- en verzekeringsadviseurs zagen het aantal cyberverzekeringen in een jaar tijd meer dan verdubbelen. Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van het potentieel financieel verlies als gevolg van een cyberaanval. Waar grote aanvallen in 2017 een wake-upcall waren, werd dit jaar pas echt de gevolgschade zicht- en tastbaar.

Cybercrime

Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad van de laatste jaren. Omdat ons leven zich meer en meer digitaal afspeelt, neemt ook de kans op online criminaliteit toe. Verlies van data en hacking zijn een paar voorbeelden en deze risico’s zijn niet of maar voor een deel gedekt onder tradionele verzekeringen. Hier biedt een cyberverzekering de oplossing. 

Afhankelijkheid van systemen

Systemen zijn cruciaal voor het bedienen van klanten, maar hun downtime is niet gedekt door de standaard verzekeringen. Alle bedrijven vertrouwen op systemen om hun core business te kunnen verrichten. Een hackaanval, computervirus of (kwaadaardige) handeling van een werknemer kan voor onderbreking van business zorgen. 

Draagbare apparaten

De komst van draagbare apparaten en de mogelijkheid om thuis te werken heeft het leven een stuk makkelijker gemaakt voor velen van ons. Echter, deze nieuwe manier van werken betekent ook dat belangrijke en vertrouwelijke gegevens kunnen worden gestolen of gemakkelijker verloren worden. Een achtergelaten laptop in een trein, een gestolen iPad in een restaurant of een verloren USB-stick zijn allemaal goede voorbeelden. Bovendien zijn de apparaten zelf het doelwit met een groeiend aantal virussen. Een cyber verzekering dekt de kosten die gepaard gaan met een data-inbreuk via draagbare apparaten.

Data zijn waardevol

We hebben meer data dan ooit tevoren en vaak zijn deze gegevens van onze klanten en leveranciers. Non-disclosure overeenkomsten en commerciële contracten, garanties en vrijwaringen besteden steeds meer aandacht aan beveiliging van data. Gegevens van derden zijn waardevol. U kunt aansprakelijk worden gesteld als u deze gegevens verliest ongeacht de oorzaak. Met de juiste Cyber en Data Risks verzekering worden de eigen kosten en de schade van derden als gevolg van verlies van data en/of inbreuk op privacy vergoed.

Het overkomt mij toch niet

Dit is een veelvoorkomende uitspraak in de markt. Helaas is de realiteit dat het iedereen kan overkomen. 98% van alle bedrijven zijn het slachtoffer van een dataheck of een poging daar toe. De Norton Symantec Security toont aan dat: 

  • 29% op frequente basis onderhevig zijn aan een cyber aanval; 
  • 24% van de bedrijven schade en dataverlies oplopen; 
  • 20% van de aangevallen bedrijven hierna inkomsten- of reputatieverlies ondervindt.

 

Verzekerd, een zorg minder 

Waarschijnlijk heeft u een cyberverzekering al overwogen en besloten hier nog even mee te wachten. In onze brochure hebben wij nog eens alles voor u op een rijtje gezet. Lees het vooral op uw gemak door en weet dat u met een cyber en data risks verzekering een zorg minder heeft. U bent in één klap verzekerd tegen: 

  • Omzetverlies door cyberaanvallen;
  • Systeeminbraak;
  • Diefstal van privacygevoelige gegevens; 
  • Hacking;
  • Afpersing.

Klik hier om direct naar onze brochure te gaan

Meer informatie of hier een afspraak voor maken?Klik hier: 

 

 

Bron: dutchitchannel.nl

turien.nl

 

Geen reactie's

Geef een reactie