Hypotheek voorspelling 2019

Heeft u een hypotheek of gaat u deze in 2019 sluiten? Voor 2019 zijn dit dingen om rekening mee te houden: 

Meer lenen door koopkrachtstijging

De hypotheek normen voor 2019 zijn grotendeels gelijk gebleven. Dat veel mensen in 2019 toch meer hypotheek kunnen krijgen, komt door de koopkrachtstijging. Door loongroei en lastenverlichting blijft er meer ruimte over voor de hypotheeklast. Dat is natuurlijk mooi als u eerder niet voldoende kon lenen voor uw droomwoning, maar wij adviseren hierin wel realistisch te kijken naar uw situatie. Heeft u voldoende vermogen om een eventuele klap op te vangen? Wij helpen u graag met een hypotheek waar u zich prettig bij voelt.

Energiebesparende maatregelen financieren

Voor het financieren van energiebesparende maatregelen zijn er in 2019 meer mogelijkheden. Met deze ruimere mogelijkheden probeert de overheid in 2019 de verduurzaming van huizen te stimuleren. Daarin moet namelijk nog een flinke inhaalslag gemaakt worden. Vraag ons naar de mogelijkheden want ook wij vinden het fijn als u er warm bij zit! 

Meer mensen in aanmerking voor NHG 

In 2019 wordt de kostengrens voor een NHG-hypotheek verhoogd naar € 290.000. Hierdoor komen er meer mensen in aanmerking voor de zekerheid en rentekorting van de Nationale Hypotheek Garantie. Doordat er meer mensen in aanmerking komen, kan de prijs ook iets omlaag. de NHG is nu ook toe te voegen aan de hypotheek als u oversluit. NHG heeft veel voordelen zoals rentevoordeel, maar ook krijgen ouderen of mensen zonder vast contract sneller een hypotheek. Postief nieuws vanuit de markt!

Aflossingsvrij oversluiten

2018 was het al volop in het nieuws: de aflossingsvrije hypotheek en de problemen welke deze kunnen opleveren. Het gevaar van een aflossingsvrije hypotheek is (zoals de naam verraadt) de hypotheek niet wordt afgelost. Als u niet uit zichzelf aflost of flink spaart, kan het zo zijn dat u in problemen komt. De geldverstrekker wil dan namelijk geld zien, wat u niet hebt. Hierdoor moet u misschien gedwongen uw huis verkopen. Het is daarom erg raadzaam langs te komen voor een advies hierin. Wij kunnen u helpen over te sluiten of een planning te maken hoe u het eind van de looptijd kunt halen zonder problemen. 

Hypotheekrenteaftrek verder afgebouwd

Op Prinsjesdag is afgesproken om de hypotheekrenteaftrek versneld af te bouwen. Dit houdt in dat de fiscale aftrek in stappen omlaag gaat. Geen fiscaal aantrekkelijke regeling dus, iets wat flink te voelen zal zijn in de komende jaren. Gelukkig zal het door de stappen wel even duren voor we het merken. Let op: ook hierbij is het voor de mensen die een aflossingsvrije hypotheek hebben een flinke slag. 

 

Wilt u verder weten wat er verandert en hoe dit uw situatie beinvloedt neem contact op!  Wij helpen u heel graag. 

 

Geen reactie's

Geef een reactie