Is mijn boot verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

S-Fin Myburgh Regiobank - Zevenaar -Bootverzekering

Het zonnetje schijnt en het vaarseizoen is weer losgebarsten. Veel mensen mogen zich gelukkig prijzen met een eigen boot. Helaas ook op het water zit een ongelukje in een klein hoekje. Ben jij tegen een boot aangevaren of heb je een steiger beschadigd? Veel mensen denken dat een aansprakelijkheidsverzekering deze schade vergoedt. Maar dat is helaas niet altijd het geval.

Is een bootverzekering verplicht?

Het hebben van een bootverzekering is niet altijd verplicht in Nederland. Toch kun je eigenlijk niet zonder, als je een boot hebt waarvoor je aansprakelijkheidsverzekering geen dekking biedt. Het is daarom erg belangrijk om goed uit te zoeken of de aansprakelijkheidsverzekering dekking biedt voor jouw boot. Uiteraard staan wij paraat om jou hierbij te helpen. Waarom is dit nou zo belangrijk? Wanneer jouw boot niet aan de eisen van de maatschappij voldoet, biedt de aansprakelijkheidsverzekering bij schades geen dekking. Een bootverzekering biedt dan de oplossing! De kosten kunnen hoog oplopen als je onbedoeld en per ongeluk schade toebrengt met je boot aan anderen. Gelukkig zijn hier wel een paar uitzonderingen op. Graag vertellen wij, van JeBootVerzekeren.nl of jij met jouw boot in deze uitzondering past.

Let op! Verzekeringsplicht

Maar let op! In sommige situaties is een bootverzekering wel verplicht in Nederland. Bijvoorbeeld in bepaalde jachthavens of een botenstalling, bij wedstrijdvaren en op sommige vaarwateren. Vaar je buiten Nederland? Bijvoorbeeld landen rond de Middellandse Zee, zoals Italië, Spanje, Griekenland en Kroatië. Dan is het hebben van een bootverzekering wel wettelijk verplicht. De hoogte van de vereiste, minimale verzekering, verschilt per land. Voordat je gaat varen in de internationale wateren is het belangrijk om van te voren te checken of je aan alle vereisten voldoet.

Je kunt dus je boot verzekeren voor WA-dekking, maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen boot te verzekeren voor schade. Er zijn verschillende soorten bootverzekeringen met tal van mogelijkheden. Samen met jou zoeken we uit welke dekking het beste bij jouw situatie en boot past.

Wil je zeker weten of je goed bent verzekerd met jouw boot, neem dan contact met ons op. Wij vertellen je precies hoe het zit, zodat je zorgeloos met volle vaart vooruit het water op kan.

“Je bent van harte welkom bij ons aan boord’’

Neem contact met ons op!

Was deze informatie nuttig?

Klik op de duimpjes! Hoe meer, hoe nuttiger je het vond!

-

omdat je onze informatie nuttig vond...

Volg ons voor meer op social media!

We vinden het vervelend dat je de informatie niet nuttig vond!

Help ons de informatie te verbeteren!

Vertel ons hieronder hoe we het kunnen verbeteren.