Is een mobiele elektronica verzekering overbodig?

iphone gevallen

Netflixen met spinnenwebben is ook niet alles.

Juli vorig jaar. Het was heerlijk weer en ik zat lekker buiten met mijn tablet. Beetje Netflixen, sport kijken, nieuws bijhouden. Je hebt vast beeld.

Ik werd op mijn mobiele telefoon gebeld en terwijl ik een geanimeerd gesprek voerde met de persoon aan de andere kant van de lijn, probeerde ik met mijn andere hand iets te drinken in te schenken. Best lastig met links en nooit meer aan die tablet gedacht natuurlijk. 

Tablet kapot

Je ziet het vast al voor je…….mijn tablet viel van mijn schoot, zo op de tuintegels. Inmiddels weet ik dat die tegels naast dat ze slijtvast, kleurvast, weersbestendig en krasvast, ook echt knal hard zijn.  Het scherm van mijn tablet vertoonde na de val een prachtig en zeer gedetailleerd spinnenweb van krassen en scherven. Serieus, geen enkel plekje van het scherm was overgeslagen. En mijn telefoongesprek was snel beëindigd.

Ik heb nog een flinke tijd die tablet gebruikt. Zelfs terwijl er echt letterlijk gaten in mijn scherm waren gevallen (op zich een knap staaltje techniek dat dat überhaupt mogelijk is). Ik bleek namelijk niet echt verzekerd te zijn voor schade buitenshuis. Was het binnen gebeurd had ik mijn inboedelverzekering kunnen verhalen maar die vlieger ging nu niet op.

Laptop mee naar school

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat het bij mij een beetje begint te kriebelen als ik lees dat scholen graag willen dat kinderen een “eigen device” meebrengen. De smartphone zit bij de meeste pubers al redelijk vergroeid aan de hand maar nu mogen ze ook nog met tablets en laptops de fiets op. Al eens opgeteld wat alles bij elkaar kost, als ze door een schuiver onderuitgaan en alles vervangen moet worden?

wat is allemaal mobiele elektronica

Smartphones, tablets, laptops, smartwatches, mobiele navigatiesystemen, in sommige gevallen zelfs gehoorapparaten, en wat al niet meer, wordt vaak aangeduid met de verzamelnaam “mobiele elektronica”. Het is niet alleen kostbaar spul maar ook behoorlijk schade- en diefstalgevoelig. Waarschijnlijk daarom bieden veel verzekeraars een speciale “mobiele elektronica verzekering” aan. Voor een paar euro per maand ben je dan verzekerd tegen het Netflixen met spinnenwebben.

Jouw situatie

De dekking van elektronica is bij veel maatschappijen anders. Vaak ook nog afhankelijk van het wel of niet afsluiten van een aparte elektronica dekking. Wil je weten of je jouw kind met een gerust hart naar school kunt sturen met een laptop achter op de fiets? Of wat je zelf moet betalen als je jouw smartphone bijna door het toilet spoelt? Neem contact op en wij zoeken precies uit hoe het bij jouw verzekering zit.

Laat ons direct jouw dekking uitzoeken

Was deze informatie nuttig?

Klik op de duimpjes! Hoe meer, hoe nuttiger je het vond!

-

omdat je onze informatie nuttig vond...

Volg ons voor meer op social media!

We vinden het vervelend dat je de informatie niet nuttig vond!

Help ons de informatie te verbeteren!

Vertel ons hieronder hoe we het kunnen verbeteren.