Past uw arbeidsongeschiktheidsverzekering nog bij u?

Het kan iedereen overkomen. Door ziekte of een ongeval van de ene op de andere dag niet meer kunnen werken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is daarom een belangrijke verzekering voor ondernemers. Wij raden alle ondernemers een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Wel moet deze ook passen bij uw situatie. 

Wat heeft u nodig?

Vaak is een arbeidsongeschiktheidsverzekering een van de duurdere verzekeringen die ondernemers hebben. Maar door de juiste vragen te stellen, is het mogelijk om de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanzienlijk te verlagen. Een belangrijke vraag die ondernemers zichzelf moeten stellen is: “Wanneer heb ik de uitkering van mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering echt nodig?”. Is het noodzakelijk dat de verzekering per direct uitkeert? Of zijn er buffers waardoor er voor een langere eigen risicotermijn gekozen kan worden?

 

Te hoog verzekerd

Klopt het verzekerd bedrag bij uw uitgaven? Vaak zien wij dat men 75% of 80% van het inkomen verzekert, maar is dit nodig? Werkt uw partner of kunt u door aflossing van de hypotheek inmiddels ook gemakkelijk uit met minder? Laat door ons uitrekenen wat het scheelt indien u bij voorbeeld 60% van uw inkomen laat verzekeren. Het is vaak het overwegen waard! 

 

Eigen risicotermijn

Enkele redenen om voor een langere eigen risciotermijn te kiezen: 

  • het tijdelijk inzetten van spaargeld voor de maandelijkse lasten;
  • een partner met een inkomen;
  • deelnemen aan een broodfonds om de 1e periode van arbeidsongeschiktheid te overbruggen;
  • mensen in de omgeving van de ondernemer die de zaak tijdelijk draaiende houden, iets wat in de agrarische sector met bedrijfshulpverlening het geval is.

 

Hoe langer uw eigen risicotermijn is, hoe lager uw premie. Wij adviseren u altijd standaard 1 maand eigen risicotermijn, maar misschien kunt u wel goed uit de voeten met 6 maanden waardoor uw premie met soms veel kan dalen! 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie