S-Fin & Myburgh RegioBank: advies bij schade door (huis-) dieren en jouw woning?

Huisdieren inboedelverzekering S-Fin & Myburgh RegioBank Zevenaar advies.

Als huisdiereneigenaar ben je verantwoordelijk voor eventuele schade die je huisdier aanricht aan de inboedel en opstal van je woning. Maar wat als jouw huisdier schade veroorzaakt aan de woning of inboedel van anderen? En is deze schade eigenlijk wel gedekt door je inboedel- of opstalverzekering? In deze blog geven we je graag advies over schade door (huis-)dieren en de bijbehorende verzekeringen.

Ongedierte en verzekeringen

Ongedierte zoals houtwormen, ratten en schimmels kunnen flinke schade aanbrengen aan je woning. Helaas vallen deze vormen van schade vaak niet onder de dekking van je inboedel- of opstalverzekering. De meeste verzekeraars beschouwen deze vormen van schade namelijk als het gevolg van gebrekkig onderhoud en bieden hiervoor geen vergoeding aan.

Huisdieren en inboedelverzekeringen

Ook huisdieren kunnen onbedoeld schade aanrichten. Denk bijvoorbeeld aan een hond die met zijn staart een vaas van de tafel af zwiept. Helaas bieden de meeste inboedelverzekeringen geen dekking voor deze vormen van schade. Gelukkig zijn er enkele verzekeraars die bij de meest uitgebreide verzekering deze schade wel (gedeeltelijk) vergoeden.

Huisdieren als inboedel

Wist je dat verzekeringsmaatschappijen huisdieren beschouwen als inboedel? Dit betekent dat bij een schade in de woning, waarbij het huisdier gewond raakt, de medische kosten voor de behandeling van je huisdier wel vergoed worden. Hierbij maakt de verzekeraar geen onderscheid tussen de schade aan de inboedel en de schade aan het huisdier van het gezin.

Schade door huisdieren van anderen

Maar wat als een huisdier van iemand anders schade veroorzaakt aan jouw woning? Stel je voor dat de kat van de buren lekker ligt te zonnen op het dak van jouw auto en de hond van de buren, Boef genaamd, op de auto afstormt en flinke krassen op de motorkap achterlaat. In dit geval is de eigenaar van de hond aansprakelijk voor de schade en zal deze worden vergoed door de Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP) van de buren.

Conclusie

Het is belangrijk om bewust te zijn van de mogelijke schade die (huis-)dieren kunnen aanrichten aan je woning of inboedel. Een goede verzekering kan dan ook veel problemen voorkomen. Houd er wel rekening mee dat niet alle vormen van schade onder de dekking van de verzekering vallen. Vergelijk daarom goed welke verzekering het beste past bij jouw situatie en jouw huisdier.

Was deze informatie nuttig?

Klik op de duimpjes! Hoe meer, hoe nuttiger je het vond!

-

omdat je onze informatie nuttig vond...

Volg ons voor meer op social media!

We vinden het vervelend dat je de informatie niet nuttig vond!

Help ons de informatie te verbeteren!

Vertel ons hieronder hoe we het kunnen verbeteren.