Wij zetten de voorwaarden van een verhuurhypotheek op een rijtje
Spaargeld levert door de lage rentestand nauwelijks nog iets op. Een interessant alternatief kan investeren in een tweede woning zijn. Met een verhuurhypotheek kunt u een tweede woning kopen en deze vervolgens weer verhuren. Aan ouders, kinderen of derden.
Met de verhuurhypotheek (of investeringshypotheek) heeft u de mogelijkheid om een woning te kopen en deze vervolgens te verhuren. Iets wat bij een gewone hypotheek niet is toegestaan. Afhankelijk van de gekozen geldverstrekker kunt u tussen de 50 tot 90% van de waarde van de woning in verhuurde staat lenen. Daarnaast zullen de overdrachtsbelasting en notariskosten ook voor uw rekening komen. U zult dus altijd ook eigen vermogen moeten aanspreken. Dat eigen vermogen kan overigens ook voortkomen uit de overwaarde van uw eigen woning en hoeft dus niet altijd op een spaarrekening te staan.
Omdat de waarde van een verhuurde woning lager is hanteert de geldverstrekker een opslag bovenop de reguliere hypotheek. Wat dat in uw specifieke geval betekent, rekenen we graag voor u uit.
Fiscale regels
De verhuurhypotheek kent specifieke fiscale regels.
Zo is de hypotheekrente niet aftrekbaar. Uw bruto maandlasten zullen dus netto hetzelfde zijn. De huurinkomsten hoeft u als particulier niet op te geven aan de belastingdienst maar u zult wel vermogensbelasting moeten betalen. Dit bedrag wordt berekend aan de hand van de waarde van de woning waarop de hoogte van de verhuurhypotheek in mindering wordt gebracht.
Onze adviseur berekent graag wat een verhuurhypotheek in uw specifieke geval betekent.
CONTACT OPNEMEN