S-Fin Myburgh RegioBank - Zevenaar - Achtergrond

VerhuurHypotheken | S-Fin & Myburgh RegioBank


Wilt u meer rendement uit uw opgebouwde vermogen halen? Gaat uw zoon of dochter studeren en wilt u hem of haar een fijne plek bieden? Of wilt u met de overwaarde van uw huis uw ouders een fijne oude dag bezorgen? Met een verhuurhypotheek, ook wel investeringshypotheek genoemd, krijgt u de mogelijkheid een tweede woning te kopen om te verhuren.

Wij zetten de voorwaarden van een verhuurhypotheek op een rijtje

Spaargeld levert door de lage rentestand nauwelijks nog iets op. Een interessant alternatief kan investeren in een tweede woning zijn. Met een verhuurhypotheek kunt u een tweede woning kopen en deze vervolgens weer verhuren. Aan ouders, kinderen of derden.

Met de verhuurhypotheek (of investeringshypotheek) heeft u de mogelijkheid om een woning te kopen en deze vervolgens te verhuren. Iets wat bij een gewone hypotheek niet is toegestaan. Afhankelijk van de gekozen geldverstrekker kunt u tussen de 50 tot 90% van de waarde van de woning in verhuurde staat lenen. Daarnaast zullen de overdrachtsbelasting en notariskosten ook voor uw rekening komen. U zult dus altijd ook eigen vermogen moeten aanspreken. Dat eigen vermogen kan overigens ook voortkomen uit de overwaarde van uw eigen woning en hoeft dus niet altijd op een spaarrekening te staan.

Omdat de waarde van een verhuurde woning lager is hanteert de geldverstrekker een opslag bovenop de reguliere hypotheek. Wat dat in uw specifieke geval betekent, rekenen we graag voor u uit.

Fiscale regels

De verhuurhypotheek kent specifieke fiscale regels.
Zo is de hypotheekrente niet aftrekbaar. Uw bruto maandlasten zullen dus netto hetzelfde zijn. De huurinkomsten hoeft u als particulier niet op te geven aan de belastingdienst maar u zult wel vermogensbelasting moeten betalen. Dit bedrag wordt berekend aan de hand van de waarde van de woning waarop de hoogte van de verhuurhypotheek in mindering wordt gebracht.

Onze adviseur berekent graag wat een verhuurhypotheek in uw specifieke geval betekent.

CONTACT OPNEMEN

Behoefte aan advies?

Daan van Onna: “Het adviesgesprek doe ik het liefst bij u thuis. Voor uw gemak, maar het is ook mooi om te zien waar we over praten. In alle rust uw wensen en mogelijkheden bespreken, gewoon aan uw keukentafel!”

S-Fin Myburgh RegioBank - Zevenaar - Pijltje rood boven
Daan van Onna - S-Fin Myburgh Regiobank - assurantiekantoor Zevenaar

Behoefte aan advies?

Roel Visser - S-Fin Myburgh RegioBank - Zevenaar
S-Fin Myburgh RegioBank - Zevenaar - Pijltje rood boven

Roel Visser: ‘Een persoonlijk, betrouwbaar en onafhankelijk advies. Wij proberen altijd zo dicht mogelijk bij onze klanten te staan, zowel met een advies als met de uitvoering. Ook op tijden dat het u uitkomt, dus ook ’s avonds.’

S-Fin Myburgh Regiobank - assurantiekantoor Zevenaar - Logo - klantvriendelijkste bank

Kampsingel 5a, 6901 JC Zevenaar Tel : 0316 34 24 33 info@sfin-myburgh.nl

Logo's erkend financieel adviseur

Kampsingel 5a, 6901 JC Zevenaar
Tel : 0316 34 24 33
info@sfin-myburgh.nl

Logo's erkend financieel adviseur