Verzekerd tijdens een carnavalsoptocht?

S-Fin & Myburgh - Banner nieuwsbericht - Praalwagenverzekering

Voorkom narigheid en laat het feestje niet bederven!

Tijdens de optocht springt iemand van de wagen en raakt gewond, of er valt iets van de wagen op het hoofd van een omstander. Allemaal situaties die we natuurlijk hard proberen te vermijden, maar die toch door een moment van onoplettendheid of onhandigheid kunnen gebeuren. Zijn zulke situaties door uw standaard verzekering gedekt? Het antwoord is nee. Hiervoor zijn er speciale verzekeringen af te sluiten. Hieronder bespreken we de belangrijkste aandachtspunten van zo’n verzekering.

Carnaval is een feestje! Daar zijn we het volgens mij allemaal over eens. Maar het wordt minder leuk als er ongelukken gebeuren. Niet alleen lichamelijk letsel bij een ongeval tijdens de optocht kan vreselijk zijn, maar ook de financiële schade kan flink in de papieren lopen. Hiervoor kun je je verzekeren. Wij raden je dan ook aan om dit te doen.

Goed verzekerd?

Omdat een optocht rijden geen agrarische activiteit is, is een aparte verzekering nodig. De trekkerverzekering die meestal is afgesloten op het voertuig dat de wagen trekt, dekt eventuele schade NIET. Een trekker is immers niet voornamelijk bedoeld voor personenvervoer. Het is een landbouwmachine, bedoeld voor agrarische werkzaamheden. Als zodanig is de trekker ook verzekerd. Ook de wagen achter de trekker is om die reden niet verzekerd.

Soorten verzekeringen

Er is een klein aantal aanbieders van praalwagenverzekeringen, maar onderling verschillen ze nogal in premie en in voorwaarden wat er wel en niet onder de dekking valt. Verschillen in voorwaarden zitten het hem voornamelijk in onderstaande punten:

  • Ongevallendekking voor passagier en bestuurder;
  • Verzekerd in het buitenland, als de optocht ook door Duitsland of België gaat;
  • Regels omtrent de omheining op de wagen;
  • Trekker rijbewijs bestuurder verplicht;
  • Aantal sta- en zitplaatsen op de wagen;
  • Verhouding kinderen/volwassenen op de wagen;
  • Veiligheidsvoorschriften op de wagen;
  • Ben je ook verzekerd op de dag na de optocht en net voor de optocht? Je dient immers op de plek van bestemming (begin van de optocht) te komen.

Ons advies: denk niet te snel dat er “vast niets zal gebeuren”, of “dat overkomt mij niet”. Als er iets mis gaat, dan kan het ook flink mis gaan. Denk aan een wagen die omvalt, een geluidsbox die op iemands hoofd valt vanaf 2 meter hoor, een geparkeerde auto die flink beschadigd raakt, of in het ergste geval: er komt iemand onder de wielen. In al deze gevallen is de veroorzaker de schuldige.

Nog geen verzekering afgesloten? Bel ons op 0316-342433 en wij kunnen je meer vertellen.

Bron: Boederij.nl

Was deze informatie nuttig?

Klik op de duimpjes! Hoe meer, hoe nuttiger je het vond!

-

omdat je onze informatie nuttig vond...

Volg ons voor meer op social media!

We vinden het vervelend dat je de informatie niet nuttig vond!

Help ons de informatie te verbeteren!

Vertel ons hieronder hoe we het kunnen verbeteren.