Week van de veiligheid- Cyber

Week 41 staat jaarlijks in het teken van veiligheid. Want, met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit (overvallen, inbraken) toe. En omdat ondernemers ook steeds vaker geraakt worden door internetcriminaliteit, staat de Week van de Veiligheid dit jaar in het teken van bescherming tegen internetcriminaliteit. 

Cybertraining

Het ‘gijzelen’ van de gegevens op uw computer, een zogenaamd belletje namens een IT-bedrijf of het verspreiden van kwaadaardige software om internetbankieren te manipuleren. Cybercrime komt in deze digitale wereld steeds vaker voor en helaas zijn ook ondernemers hiervan de pineut. Reden dus om u goed voor te laten lichten.

In de training cybercrime neemt een expert op het gebied van cybersecurity u, uw mede-ondernemers en uw medewerkers mee in de wereld van cyber. De expert geeft inzicht in wat er op dit moment op het gebied van cybercrime bij MKB-bedrijven speelt. Ook hoort u van collega-ondernemers wat hen is overkomen en wat daarvan de gevolgen zijn geweest.

Vervolgens leert u hoe u het risico om slachtoffer te worden van cybercrime zoveel mogelijk kunnen verkleinen. De expert geeft praktische preventietips die direct toegepast kunnen worden. Daarbij gaat het niet per se over ingewikkelde technische oplossingen, maar vooral over eenvoudig te nemen maatregelen en het eigen gedrag om de digitale veiligheid te verbeteren. Daarnaast komt ook de AVG aan bod.

Training aanvragen

Het CCV verzorgt de expert en de twee uur durende presentatie het gehele jaar kosteloos. De bijeenkomst kan op basis van beschikbaarheid ingepland worden in de Week van de Veiligheid. Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met het secretariaat Lokale Projecten van het CCV: 030 – 751 67 99.

Voorwaarden

  • U dient zelf de locatie, audiovisuele middelen en catering te regelen;
  • U dient zelf voor de uitnodiging en voor deelnemers (minimaal 50) te zorgen.

Goed verzekerd 

Waarschijnlijk heeft u een cyberverzekering al overwogen en besloten hier nog even mee te wachten. In onze brochure Cyber brochure S-Fin Myburgh hebben wij nog eens alles voor u op een rijtje gezet. Lees het vooral op uw gemak door en weet dat u met een cyber en data risks verzekering een zorg minder heeft. Lees het artikel over de cyberverzekering.

 

 

 

Bron: weekvandeveiligheid.nl

 

Geen reactie's

Geef een reactie