Zorgverzekering | S-FIN & MYBURGH REGIOBANK

Een ziektekostenverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht. Maar welke soorten ziektekostenverzekeringen zijn er? En welke aanbieder past het beste bij jou? Wanneer kun je overstappen van verzekeraar, en waar moet je dan allemaal aan denken? Wij helpen je graag bij het kiezen van de beste optie die bij jouw situatie past.

 

Soorten ziektekosten verzekeringen 

Er zijn verschillende soorten ziektekostenverzekeringen. Als je in Nederland woont of werkt, ben je verplicht een basisverzekering af te sluiten. De inhoud van de basisverzekering is voor bijna alle ziektekostenverzekeraars gelijk. Deze is namelijk wettelijk vastgesteld. Toch kan het zijn dat de premies van deze  basispolissen verschillen. Dit komt doordat ze verschillen in de keuzevrijheid van zorgverleners die zij bieden en de vergoedingspercentages voor niet-gecontracteerde zorg.

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een bijdrage in kosten voor de zorgverzekering die wordt uitbetaald door de Belastingdienst.. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van je inkomen. 

Eigen risico

Elke volwassene heeft voor de ziektekostenverzekering een eigen risico van €385. Bovenop dit verplichte eigen risico, kun je er eventueel voor kiezen om korting op je premie te krijgen door een extra vrijwillig eigen risico voor je rekening te nemen.

Wat wordt er vergoed

Het is nuttig om je te verdiepen in de vergoedingen die een ziektekostenverzekering je biedt. De basisverzekering vergoedt namelijk niet alle zorg. Voor veel mensen in het daarom wenselijk om een aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten.

Aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende zorgverzekering is een verzekering die je kunt afsluiten bovenop de basisverzekering. De basisverzekering vergoedt namelijk niet alles. Als je veel ziektekosten verwacht, is een aanvullende verzekering handig. Je kunt je bijvoorbeeld extra verzekeren voor tandartszorg, zorg in het buitenland, orthodontie voor kinderen en allerlei therapieën.

Vergelijken of overstappen

Aan het einde van ieder jaar heb je de mogelijkheid om een andere verzekeraar te kiezen. En overstappen kan soms honderden euro’s schelen. Maar hoe bepaal je of het voor jou loont om over te stappen? De 2 belangrijkste redenen om over te stappen:

  1. als een andere zorgverzekering qua dekking en voorwaarden beter aansluit bij je wensen;
  2. als een andere zorgverzekering goedkoper is. 

Jaarlijks zijn vanaf 12 november alle nieuwe polisvoorwaarden en premies bekend. Het vergelijken kan dan echt beginnen. De polisvoorwaarden van verschillende zorgverzekeraars vergelijken kost tijd. Het kan dan ook een hele klus zijn om te bepalen welke aanbod het beste bij jou past. Wij helpen jou daar graag bij. 

Jouw zorgpolis vergelijken

Behoefte aan advies?

Lars Evers: “Een zorgverzekering kiezen is niet altijd eenvoudig. En eigenlijk zou je ieder jaar moeten kijken of de verzekeraar nog bij je past. Ik help klanten graag kiezen. Dat is een uitdagende klus die veel voordeel op kan leveren.” 

S-Fin Myburgh RegioBank - Zevenaar - Pijltje rood boven
Lars Evers

Behoefte aan advies?

Lars Evers
S-Fin Myburgh RegioBank - Zevenaar - Pijltje rood boven

Behoefte aan advies?

Lars Evers “Een zorgverzekering kiezen is niet altijd eenvoudig. En eigenlijk zou je ieder jaar moeten kijken of de verzekeraar nog bij je past. Ik help klanten graag kiezen. Dat is een uitdagende klus die veel voordeel op kan leveren.” 

Kampsingel 5a, 6901 JC Zevenaar Tel : 0316 34 24 33 info@sfin-myburgh.nl

Logo's erkend financieel adviseur

Kampsingel 5a, 6901 JC Zevenaar
Tel : 0316 34 24 33
info@sfin-myburgh.nl

Logo's erkend financieel adviseur