Zorgeloos op vakantie met deze 10 inbraakpreventietips

RegioBank - S-Fin Myburgh Regiobank - Zevenaar- Zorgeloos op vakantie met deze 10 inbraakpreventietips

Ook al heb je een goede inboedelverzekering en opstalverzekering, het liefst wil je natuurlijk voorkomen dat er bij je ingebroken wordt. Daarom hebben we 10 tips die de kans op inbraak kunnen verkleinen.

 1. Zeg niet dat je niet thuis bent
  Zet niet op je voicemail dat je niet thuis bent. Dat geldt ook voor social media. Inbrekers zitten ook op Facebook en Twitter.
 2. Zorg voor een bewoond uitziend huis
  Zorg dat je huis een bewoonde indruk geeft. Laat dus wat kopjes op het aanrecht staan en leg een krant op tafel. Daarnaast kun je een tijdschakelaar op je lampen instellen zodat het lijkt alsof er mensen thuis zijn.
 3. Laat geen post liggen
  Laat iemand de post weghalen zodat er geen stapels achter de deur vormen. Deze stapels zie je goed liggen, vooral door een voordeur met glas.
 4. Sluit goed af
  Zorg dat alle ramen en deuren goed zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang. Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijg je vaak korting op de inboedelverzekering.
 5. Zorg voor zichtbaarheid
  Hoe beter je huis zichtbaar is vanaf de weg, hoe kleiner de kans op inbraak. Knip de heg dus even bij en houd de gordijnen open.
 6. Vraag de buren om hulp
  Heb je een oprit? Laat de buren af en toe hun auto daar parkeren zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.
 7. Vraag de buurt om hulp
  Vertel de buren dat je niet thuis bent zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.
 8. Berg kostbare spullen op
  Zorg dat ze uit het zicht zijn. Laat dus je iPad niet op tafel liggen.
 9. Stel je buitenlamp in op beweging
  Buitenverlichting met een sensor schrikt inbrekers af.
 10. Maak een whatsappgroep met de buren
  Door elkaar op de hoogte te houden en dat met een bord in de wijk zichtbaar te maken, schrik je inbrekers af.

Dekking inbraak op inboedelverzekering

Voor inbraak ben je altijd verzekerd met een inboedelverzekering. De spullen die weg zijn, kun je dus vergoed krijgen. Eventuele schade aan je huis door de inbraak is verzekerd via de opstalverzekering. Ook al heb je een goede verzekering, het blijft erg vervelend als er wordt ingebroken. Neem altijd zo snel mogelijk contact op met je woonverzekeraar of tussenpersoon. Zo wordt de schade zo snel mogelijk afgehandeld. Doe ook altijd aangifte van de inbraak bij de politie.

Naast een inboedel- en opstalverzekering kan ook een rechtsbijstandverzekering van pas komen tijdens je vakantie.
Tijdens je vakantie wil je kunnen ontspannen, maar helaas gaat er ook wel eens iets mis. Een lange vertraging van je vlucht, een aanrijding of een ongeval. Allemaal dingen waar je niet aan wil denken. In die situaties kun je meestal een beroep doen op je reisverzekering, maar soms kan ook een rechtsbijstandverzekering je te hulp schieten.

Dekking rechtsbijstandverzekering buiten Nederland

De dekking van een rechtsbijstandverzekering is niet standaard wereldwijd. In tegendeel zelfs, want veel dekkingen gelden alleen binnen Nederland, de Benelux of Europa. Als je in Nederland woont en werkt, zullen daar ook de meeste conflicten ontstaan. Maar heb je bijvoorbeeld een vakantiehuisje in het buitenland? Dan zijn conflicten daarover niet verzekerd. Koop of huur je iets op vakantie en ontstaat daarover onenigheid? Dan is de dekking van je rechtsbijstandverzekering meestal ook beperkt tot de Benelux of Europa. De dekking van een rechtsbijstandverzekering is niet standaard wereldwijd. In tegendeel zelfs, want veel dekkingen gelden alleen binnen Nederland, de Benelux of Europa. Als je in Nederland woont en werkt, zullen daar ook de meeste conflicten ontstaan. Maar heb je bijvoorbeeld een vakantiehuisje in het buitenland? Dan zijn conflicten daarover niet verzekerd. Koop of huur je iets op vakantie en ontstaat daarover onenigheid? Dan is de dekking van je rechtsbijstandverzekering meestal ook beperkt tot de Benelux of Europa.

Rechtsbijstandverzekering bij een ongeval in het buitenland

In tegenstelling tot de voorbeelden hierboven, heb je voor ongevallen vaak wel een wereldwijde dekking door je rechtsbijstandverzekering. Bijvoorbeeld bij een ongeval binnen het verkeer, maar ook een ander ongeval waar iemand anders schuld aan heeft. De rechtsbijstandverzekering helpt jou om de schade te verhalen.

Ontevreden over geboekte vakantie

Heb jij een mooie reis geboekt via een reisorganisatie? Dan hoop je natuurlijk dat de mooie plaatjes op de website of in de brochure ook echt zijn. Maar soms valt het heel erg tegen en krijg je een kamer die veel kleiner is dan geboekt, is er helemaal geen zwembad of is de kamer gewoon ronduit vies. Het kan ook nog erger: de reisorganisatie gaat failliet. Waar heb je in dat soort gevallen recht op? Je rechtsbijstandverzekering kan je hierbij helpen.

Vertraging vlucht

Als je vlucht vertraagd is en dat komt niet door overmacht (slecht weer of staking bijvoorbeeld), heb je vaak recht op een vergoeding. Dat geldt vanaf drie uur vertraging. Wil je weten waar je recht op hebt? Of neemt jouw luchtvaartmaatschappij je klacht niet serieus? Dan kun je een beroep doen op je rechtsbijstandverzekering.

Bron: Independer.nl

Was deze informatie nuttig?

Klik op de duimpjes! Hoe meer, hoe nuttiger je het vond!

-

omdat je onze informatie nuttig vond...

Volg ons voor meer op social media!

We vinden het vervelend dat je de informatie niet nuttig vond!

Help ons de informatie te verbeteren!

Vertel ons hieronder hoe we het kunnen verbeteren.