7 Tips om toch te besparen in de dure decembermaand

Sinterklaas, Kerstmis, maar ook verjaardagen zijn gezellige maar ook dure aangelegenheden. Door deze festiviteiten kan een maand als december al snel behoorlijk duur worden. We hebben voor jou 7 bespaartips op een rijtje gezet.

Tip 1: Maak een planning

Als je alles op het laatste moment moet doen, ben je eerder geneigd om over je budget heen te gaan om het maar geregeld te hebben. Met een goede planning en een passend budget gaat het je zeker lukken om deze decembermaand te besparen.

Tip 2: Gebruik lijstjes

Of het nou om cadeautjes gaat of om de boodschappen, lijstjes voorkomen dat je te veel of onnodige dingen koopt.

Tip 3: Doe je aankopen online

Ook zo gevoelig voor impulsaankopen? Doe je aankopen online. De meeste lokale winkeliers hebben ook een mogelijkheid om online te shoppen of te bestellen. Op deze manier profiteer je van alle aanbiedingen, maar ben je minder geneigd om impulsaankopen in je winkelmandje te stoppen dan wanneer je in de fysieke winkel bent. Check wel vooraf of verzenden gratis is.

Tip 4: Let op de aanbiedingen

De gouden tip is en blijft: let op de aanbiedingen. Zeker bij producten die je vaker gebruikt zijn bijvoorbeeld de 2+1 gratis aanbiedingen heel fijn. Let wel op dat je niet koopt om de aanbieding, maar dat je de producten ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Anders is het alsnog zonde van je geld.

Tip 5: Koop je kerstdecoratie na Kerstmis

Toe aan nieuwe kerstdecoratie? Stel dit nog even uit tot na de kerst, want dan gaan alle kerstversiering (inclusief die dure nepkerstboom) in de aanbieding. Je moet dan nog wel een jaartje wachten tot je de ballen kunt ophangen, maar je bespaart gegarandeerd veel geld.

Tip 6: Houd de uitverkoop in de gaten

Is nieuwe kleding voor de kerst echt noodzakelijk? Een complete feestlook kan behoorlijk oplopen in de kosten. Houd daarom de uitverkoop (deze begint vaak medio december) in de gaten. Ook loont het om je te abonneren op de nieuwsbrief van je favoriete lokale winkels. Vaak hebben deze shops regelmatig mooie aanbiedingen of extra kortingsacties.

Tip 7: Kijk kritisch naar je zorgverzekering

December is de maand om je zorgverzekering eens kritisch onder de loep te nemen. Kijk daarom goed naar je huidige verzekering en bepaal aan de hand hiervan of deze verzekering nog wel bij je past. Het kan namelijk zeker lonen om verschillende aanbieders te vergelijken zodat je voor jezelf de beste en meest voordelige keuze maakt. Vind je het lastig om een goede vergelijking te maken? Wij helpen je graag.

Zorgverzekering vergelijken

Was deze informatie nuttig?

Klik op de duimpjes! Hoe meer, hoe nuttiger je het vond!

-

omdat je onze informatie nuttig vond...

Volg ons voor meer op social media!

We vinden het vervelend dat je de informatie niet nuttig vond!

Help ons de informatie te verbeteren!

Vertel ons hieronder hoe we het kunnen verbeteren.