Wat te doen met mijn geboekte reis in corona tijd?

S-Fin Myburgh Zevenaar op reis in coronatijd

De coronacrisis heeft een grote impact op ons allemaal. Onze Rijksoverheid geeft het dringende advies om geen reizen te maken of te boeken tot half januari 2021, tenzij strikt noodzakelijk. Vakantie en familiebezoek zijn geen noodzakelijke reizen. Heb jij een reis geboekt, bijvoorbeeld in de kerstvakantie, en twijfel jij of deze nog door kan gaan? In dit blog praten wij je bij.

Annuleer jouw reis nooit zelf

Wij adviseren jou om een geboekte reis bij twijfels nooit zelf te annuleren vanwege de coronabeperkingen. Neem eerst contact op met jouw reisbureau, luchtvaartmaatschappij of geboekte accommodatie. Volgens onze voorwaarden geldt namelijk dat de reisorganisatie waar jij jouw vakantie hebt geboekt als eerste een voorstel moet doen voor terugbetaling of compensatie van de annuleringskosten. Denk aan een voucher, tegoedbon of mogelijkheid tot omboeken. Dit geldt voor alle reisbureaus, ongeacht of ze zijn aangesloten bij de ANVR of niet. Overleg daarom eerst met hen over een oplossing, eventueel samen met een van onze adviseurs.

Volg het Nh1816 stappenplan

Wat kun je wél doen? Heb jij een reisverzekering bij NH1816 bekijk dan het stappenplan. Hierin zie je onder meer wat je kunt doen als je twijfelt of je het resterende bedrag van de reissom wel/niet moet voldoen.

Reis geannuleerd?

Is jouw reis geannuleerd door de reisorganisatie? Onder bepaalde voorwaarden kun je mogelijk annuleringskosten terugkrijgen via Nh1816: in dit blog lees je meer.

Toch op reis? Weet waarvoor jij verzekerd bent

Ga je toch op reis? Houd er rekening mee dat het coronavirus voor onvoorspelbare situaties zorgt. Ook reizen naar een land met een geel reisadvies is een risico. Voorkom vervelende verrassingen. Bekijk twee reisscenario’s om te zien welke dekking de Nh1816 reisverzekering biedt. Bijvoorbeeld als het reisadvies vlak voor of tijdens jouw reis plotseling verandert van code geel naar oranje of rood.

Let op, deze dekking geldt alleen:

 • Als je jouw reis vóór 20 maart 2020 hebt geboekt;
 • Als je de aanvullende dekking ‘Annuleringsverzekering’ vóór 20 maart 2020 hebt afgesloten op jouw Nh1816 doorlopende reisverzekering.
 • Als er géén sprake is van reisadvies code oranje of rood op de dag van jouw vertrek.

Tips

Volg de berichtgeving vanuit de Rijksoverheid. Een paar tips:

 • Controleer het actuele reisadvies 
  Op Nederlandwereldwijd.nl zie je welk reisadvies geldig is voor jouw bestemming. Je vindt hier ook of het verplicht is om voor vertrek een coronatest te doen. En of je in thuisquarantaine moet als je weer terug bent in Nederland
   
 • Download de Reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken
  Met deze app heb je altijd actuele informatie bij de hand. Bijvoorbeeld als het reisadvies verandert of als er nieuwe maatregelen gelden voor jouw reisbestemming

Bekijk de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

 

bron: NH1816 Verzekeringen, 11-11-2020 
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend

Was deze informatie nuttig?

Klik op de duimpjes! Hoe meer, hoe nuttiger je het vond!

-

omdat je onze informatie nuttig vond...

Volg ons voor meer op social media!

We vinden het vervelend dat je de informatie niet nuttig vond!

Help ons de informatie te verbeteren!

Vertel ons hieronder hoe we het kunnen verbeteren.