Na je examens naar het buitenland?

S-Fin Myburgh Regiobank - Zevenaar - Na je examens naar het buitenland

Na je examens naar het buitenland?

Veel scholieren zullen na de eindexamens gaan genieten van een welverdiende vakantie. Wat zijn jouw plannen na je eindexamen? Werken of studeren in het buitenland? Genieten van de zon met je vrienden of zelfs voor een langere tijd backpacken? Wat jouw plannen ook zijn, een passende reis- en annuleringsverzekering is onmisbaar. De kosten kunnen zonder een reisververzekering hoog oplopen! Benieuwd welke reisverzekering bij jouw avontuur past? Lees dan vooral even verder.

Vakantie. Chillmode aan!

Ga jij een korte periode op vakantie met je ouders, buurman, vriend of vriendin? Dan is een kortlopende reisverzekering ideaal. Gebeurt er iets vervelends tijdens de reis, bijvoorbeeld een ongeluk? Of je bagage raakt kwijt? Met een kortlopende reisverzekering kun je zonder zorgen je koffer gaan pakken. Maar… vergeet ook het afsluiten van een annuleringsverzekering niet. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Het is dan een prettig idee als je vakantie geannuleerd kan worden.

Werken, reizen, sparen, herhalen.

Droom jij al van je volgende vakantie en ga je meerdere keren in het jaar op vakantie, kijk dan naar een doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering biedt dekking voor 60 dagen. Ga je nog langer naar het buitenland? Dan kun je kiezen voor een aanvullende dekking van 180 dagen. Met de aanvullende dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland.

Stage, studie of als au pair naar het buitenland?

Ben jij van plan om voor je studie, stage of als au pair naar het buitenland te verhuizen? Dat is super spannend en daar komt soms meer bij kijken dan je denkt. Helaas is de Nederlandse basisverzekering niet altijd voldoende in het buitenland. In sommige gevallen heb je namelijk geen recht op de Nederlandse zorgverzekering. Als je wel onder de Nederlandse zorgverzekering valt, is een reisverzekering een goede aanvulling als je naar een land vertrekt waar medische zorg duur is. Met onze verzekering ben je goed verzekerd en kun je met een gerust hart aan je buitenlandse avontuur beginnen. 

Medische kosten meeverzekeren

Ook in het buitenland zit een ongelukje in een klein hoekje. Als je in het buitenland medische zorg nodig hebt, dan kunnen de kosten hiervoor hoog oplopen. Daarom is het van belang om de Medische kosten mee te verzekeren. Medische kosten kunnen in het buitenland namelijk een stuk duurder zijn dan je hier in Nederland bent gewend. Afhankelijk van het aanhouden van de Nederlandse zorgverzekering kun je kiezen uit Medische kosten ‘Volledig’ of ‘Aanvullend’.

Goed verzekerd werken in het buitenland

Voor iedereen ziet werken er anders uit in het buitenland. Daarom verzeker je alleen wat bij jou past en wat jij nodig vindt. Je hebt keuze uit verschillende dekkingen en bij sommige van die dekkingen bepaal je zelf ook nog hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn. Helaas is de Nederlandse basisverzekering ook om te werken in het buitenland niet altijd genoeg. In sommige gevallen heb je geen recht op de Nederlandse basisverzekering, omdat je daar sociale premies afdraagt.

Welke verzekering je nodig hebt, is dus afhankelijk van verschillende factoren. Heb je een vraag welke reisverzekering bij jou past? Neem contact met ons op en wij adviseren een reisverzekering op maat!

Neem contact op!

Was deze informatie nuttig?

Klik op de duimpjes! Hoe meer, hoe nuttiger je het vond!

-

omdat je onze informatie nuttig vond...

Volg ons voor meer op social media!

We vinden het vervelend dat je de informatie niet nuttig vond!

Help ons de informatie te verbeteren!

Vertel ons hieronder hoe we het kunnen verbeteren.