Tips om autodiefstal of -inbraak te voorkomen

S-Fin & Myburgh RegioBank - Nieuwsbericht - Tips om autodiefstal en -inbraak te voorkomen

De auto is nog altijd het meest gestolen voertuig. Uit cijfers blijkt dat niet de meest exclusieve auto’s het vaakst worden gestolen, maar het zijn juist de populairste modellen. Met de merken als Volkswagen, BMW en Audi in de top 3. Gelukkig zijn er veel (nieuwe) maatregelen die de kans op een autodiefstal kunnen verkleinen. Niet alle onderstaande maatregelen zijn even bekend, maar ze zijn zeker effectief.

TIP 1: Parkeer niet op afgelegen plekken

Autodieven slaan vooral hun slag op afgelegen plekken. Het is daarom wijs om in een garage te parkeren of op een andere veilige en goed verlichte parkeerplaats. Daar lopen meer mensen en hangen meestal camera’s.

TIP 2: Even aan het stuur draaien voordat u parkeert

Door even aan het stuur te draaien (met de wielen richting de stoeprand), valt de auto in het stuurslot. Dit is een extra beveiliging die geen extra tijd en geld kost, maar even bij u in de routine van het parkeren moet komen.

TIP 3: Laat geen dure spullen in uw auto achter

Een auto is aantrekkelijker voor een dief als er waardevolle spullen in liggen. Neem daarom altijd uw spullen van waarde mee. Als u uw spullen op geen enkele manier mee kunt nemen, leg ze dan in het dashboardkastje of uit het zicht, zoals onder de stoel of in de kofferbak.

TIP 4: Kentekenplaat vastzetten

Door uw kentekenplaat te verlijmen, kunnen dieven uw kentekenplaat niet stelen. Wat ook een mogelijkheid is, is om het kenteken in de ruiten te laten etsen, zodat uw auto nog beter gekenmerkt is. Deze twee maatregelen maakt het de dieven minder aantrekkelijk om uw auto te stelen.

TIP 5: Kooi van Faraday

Door je sleutel in een kooi van Faraday te bewaren, kan het signaal van de sleutel niet naar buiten. Op deze manier kunnen criminelen dit signaal niet opvangen en versterken. Een kooi van Faraday is een metalen kooi, zoals bijvoorbeeld een blikken trommel. Bij de meeste autogarages zijn er ook sleutelcovers te koop waarvan de binnenkant van metaalfolie is voorzien, wat hetzelfde effect geeft.

TIP 6: Een alarmsysteem

Niet alle auto’s hebben een alarmsysteem. Een autoalarm waarschuwt de omgeving en kan de dief afschrikken. Toch blijken de meeste fabrieksgemonteerde alarmsystemen kinderspel voor autodieven. Bij het afsluiten van een autoverzekering via ons kantoor, kunnen wij u adviseren over welke verplichtingen verzekeraars stellen voor uw type auto ten aanzien van het beveiligen van uw nieuwe auto.

TIP 7: Een voertuigvolgsysteem

Als u het voertuigvolgsysteem installeert, kunt u uw auto altijd traceren. Bij inbraak of sabotage komt er automatisch een melding bij de meldkamer.

TIP 8: Bearlock versnellingsbakslot of stuurasslot

BearLock produceert gepatenteerde en volledig geïntegreerde autodiefstalpreventiesloten. Dit systeem wordt permanent verankerd met afbreekbouten en/of afbreekmoeren. Indien de versnelling niet kan worden geblokkeerd, wordt de stuuras of stuurkolom vergrendeld middels een stuurasslot of stuurkolomslot. Dit soortautosloten zijn niet verplicht voor een autoverzekering, maar bieden wel effectief bescherming tegen autodiefstal.

TIP 9: Een stuurslot

Een andere maatregel die u kan nemen om diefstal te voorkomen is een stuurslot gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *