VAKANTIE: WEES GOED VOORBEREID OP EEN AANTAL RISICO’S

S-Fin Myburgh Regiobank - Zevenaar -Reisverzekering

In de komen weken gaan veel mensen op vakantie. In de samenleving en tussen landen is er momenteel veel onrust. Reden om extra alert te zijn op een aantal risico’s. Wij zetten een paar zaken op een rij.

Vertraging van vlucht

In zijn algemeenheid geldt dat wanneer een vlucht vanuit de Europese Unie of met een in de Europese Unie gevestigde vliegtuigmaatschappij een vertraging heeft van meer dan drie uur de vliegtuigmaatschappij hiervoor een compensatie moet verstrekken. DAS Rechtsbijstand heeft hierover een kort filmpje gemaakt. Klik hier om het filmpje te bekijken. 

Koffer kwijt

Je hebt het allemaal wel voorbij zien komen…Deze zomer raken helaas heel veel koffers kwijt. De vraag is of deze uiteindelijk nog bij hun eigenaren terugkomen. Wanneer je koffer vermist, vertraagd of beschadigd is, heb je recht op een vergoeding. Hiervoor moet je de luchtvaartmaatschappij waarmee je vloog aanschrijven, want zij zijn hiervoor verantwoordelijk. Je kunt tot een maximum van €1300,- claimen. Maar let op! Niet alles wat in een koffer “past” wordt vergoed. Neem je bijzondere en/of kostbare voorwerpen mee, neem dan contact met ons op voor een passende verzekering.

Zorgkosten

Op jouw basisverzekering is er ook een dekking voor noodzakelijke kosten die je in het buitenland maakt. Maar hier zit wel een belangrijke beperking in. Er wordt een maximaal bedrag uitgekeerd dat gelijk is aan de kosten van de medische behandeling in Nederland. Ga je bijvoorbeeld naar Amerika dan zijn de ziekenhuisopnamen vier tot vijf keer duurder dan in Nederland. Een “eenvoudig” gebroken been kan zonder reisverzekering dan toch een forse financiële tegenslag betekenen.

Repatriëring

Tijdens de vakantie kun je in een zodanig medische situatie komen dat je niet zelfstandig kunt terugkeren naar Nederland. Dan moet er speciaal vervoer en begeleiding georganiseerd worden. Ook dit valt niet onder de basisverzekering en zal je zelf moeten betalen, tenzij je een reisverzekering hebt.

Waar ga je heen en wat ga je doen?

Per land en zelfs per regio kunnen de risico’s en eisen die verbonden zijn aan het verblijf verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de coronamaatregelen. Ga je naar een gebied met een negatief reisadvies dan zal in veel gevallen de reisverzekering geen dekking verlenen. Controleer daarom voor vertrek goed wat de actuele eisen zijn. Wees erop bedacht, dat bepaalde activiteiten niet altijd automatisch zijn verzekerd. Denk aan bergbeklimmen of diepzeeduiken.

Ook de reisverzekering vraagt om advies

De reisverzekering heeft het imago van een “simpele verzekering”. Dat is echter al lang niet meer zo. In dit korte artikeltje hebben wij al een aantal punten laten zien die belangrijk zijn om (financieel) veilig op reis te gaan. Uiteraard zijn er meer onderwerpen die extra aandacht vragen. Wanneer jij ons laat weten wanneer je op vakantie gaat en waarnaartoe, dan kijken wij graag naar een passende reisverzekering.

Bron: DFO, juli 2022, https://www.financieel-alert.nl/?p=10297

Was deze informatie nuttig?

Klik op de duimpjes! Hoe meer, hoe nuttiger je het vond!

-

omdat je onze informatie nuttig vond...

Volg ons voor meer op social media!

We vinden het vervelend dat je de informatie niet nuttig vond!

Help ons de informatie te verbeteren!

Vertel ons hieronder hoe we het kunnen verbeteren.