Vakantie twijfels

S-Fin Myburgh Zevenaar op reis in coronatijd

We merken dat er veel twijfel is hoe lang deze coronacrisis duurt en of we überhaupt wel op vakantie kunnen in de zomer of het najaar. Vooral of u nu wel of niet kunt boeken en welk risico u dan loopt? Gaat de reeds geboekt vakantie wel door? En hoe zit het met een annuleringsverzekering?

Annuleer niet zelf
Heeft u een vakantie geboekt en twijfelt u of u zelf uw reis moet annuleren? Wij adviseren u om eerst bericht van uw reisaanbieder af te wachten. Is uw reis al binnenkort? Dan kunt u eventueel zelf contact met de aanbieder opnemen. Het is in elk geval erg belangrijk dat u niet zelf uw reis annuleert. U heeft namelijk pas recht op een vergoeding als reizen op de vertrekdatum niet mogelijk is. Annuleert u wél eerder, dan heeft u geen recht meer op een vergoeding.

Beoordeel de vergoeding van uw reisorganisatie
In de meeste gevallen neemt een reisorganisatie, zoals een reisbureau, vervoerder of verhuurder, zelf contact op over het annuleren van een reis en over de vergoeding. Vaak bieden zij u de mogelijkheid om uw reis gratis om te boeken of u krijgt een tegoedbon of uw geld terug. Voor elke vorm van vergoeding die uw reisorganisatie u geeft of aanbiedt, kunt u geen aanspraak meer maken op de annuleringsdekking. Als u niets hoort en uw vertrekdatum is al snel, kunt u zelf contact opnemen met uw reisorganisatie.

Check de voorwaarden van uw verzekering
Wordt er door uw reisorganisatie geen compensatie geboden voor een door COVID-19 geannuleerde reis? Dan is er mogelijk dekking op uw annuleringsverzekering. Wij kijken graag samen met u of u aan deze voorwaarden voldoet en of er een claim ingediend kan worden.

Mogelijk moet uw situatie daarvoor aan een aantal voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld:
• Uw annuleringsverzekering is binnen 7 kalenderdagen na het boeken van uw reis afgesloten
• Uw reis is geboekt vóórdat er een negatief reisadvies (oranje en rood) gold op uw vakantiebestemming
• Uw reis is geboekt vóór 12 maart
• Het negatief reisadvies voor uw bestemming geldt nog steeds op uw vertrekdatum

Wij zullen uw schademelding apart beoordelen volgens de voorwaarden van uw verzekering. Het kan dus zijn dat er in uw specifieke situatie meerdere en/of andere voorwaarden gelden. Neem gerust contact op. Wij helpen u graag!

 

Bron:Klaverblad

Was deze informatie nuttig?

Klik op de duimpjes! Hoe meer, hoe nuttiger je het vond!

-

omdat je onze informatie nuttig vond...

Volg ons voor meer op social media!

We vinden het vervelend dat je de informatie niet nuttig vond!

Help ons de informatie te verbeteren!

Vertel ons hieronder hoe we het kunnen verbeteren.